Har du hört talas om Mobility-as-a-Service (MaaS)? Eller kanske mikromobilitet?Vet du vad en mobilitetshubb är? Visste du att fastighetsbranschen kan komma att spela en stor roll för framtidens mobilitet? Allt det här och många fler ämnen tas upp i den årsfärska podden Mobilitetspodden från IUS innovation.
I arbetet inom mobilitet och på resan mot ett hållbart samhälle upplever IUS innovation ett kunskapsgap mellan branschen och allmänheten. Poddens syfte är att väcka allmänhetens intresse för mobilitet, och de många ibland knepiga begrepp som dykt upp på bara några få år. Podden är inbjudande, lätt och fylld med expertis från både våra programledare, med mångårig erfarenhet inom branschen, såväl som podcastens kunniga gäster.

I Mobilitetspodden kommer det i varje avsnitt djupdykas i olika ämnen kopplade till mobilitet. Under året kommer det bjudas in flera spännande gäster som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med mobilitetsbranschen. Tillsammans diskuteras allt från begreppsbeskrivningar till mer övergripande frågor som hur kan vi få ett mer hållbart perspektiv på att resa från punkt A till B?

Det finns redan tre avsnitt publicerade på Acast, Spotify, youtube och på IUS hemsida. I Mobilitetspoddens första avsnitt beskriver våra programledare Mobilitet som begrepp och vi får reda på hur programledarna själva reser! Lever de verkligen som dem lär? Andra avsnittet handlar om Mobilitetshubbarnas roll i mobilitetsbranschen och i tredje avsnittet lyfter vi de myter som uppstått kring mikromobilitet.

– Det är alltid spännande att prata om mobilitet, säger Anna Wadström som är en av de två programledarna i Mobilitetspodden. Mobilitet är inte bara ett trendord, det är entillväxtbransch, fortsätter Anna Wadström.

Vad är mobilitet? Och, varför behövs Mobilitetspodden?
– Första avsnittet handlar om precis det, berättar Mobilitetspoddens andra programledare Patrik Westræus. Mobilitet grundar sig i oss människor och vår förmåga att förflytta oss på olika sätt.

– Podden riktar sig till mobilitetsbranschen men främst till allmänheten, påpekar Patrik Westræus. Alla har en relation till mobilitet, så målet är att få en chans att öka lyssnarnas kunskap och förståelse för ämnet. På så vis kan vi tillsammans fundera kring den större frågan; hur vi tillsammans kan nå ett mer hållbart samhälle.

Mobilitetspodden görs av IUS innovation som arbetar för ett hållbart samhälle med mobilitet som grund. Mobilitet är en snabbt växande bransch som drivs på av både privata och offentliga aktörer. Resande sker alltid och överallt, såväl mitt i stan som på landsbygden. Mobilitetsbranschen är en bransch i stor förändring och med mycket rörelse. En bransch med allt från den klassiska kollektivtrafiken till nya snabba leverantörer. IUS innovation har flerårig erfarenhet och expertis i området och har hjälpt både offentliga och privata mobilitetsaktörer att hitta sin roll och utveckla sitt erbjudande.

– Podden kan förhoppningsvis öppna för diskussioner både hemma vid middagsbordet eller på arbetsplatsen, säger Anna Wadström.

Med Anna och Patrik i spetsen så kommer det släppas ett nytt avsnitt första måndagen varje månad. Mobilitetspodden finns där poddar finns, passar perfekt att lyssna på podden på vägen till eller från jobbet!


Mobilitetspodden

Till podden:
https://www.iusinnovation.se/mobilitetspodden/
http://bit.ly/Mobilitetspodden-spotify
https://shows.acast.com/mobilitetspodden

Fakta: Mobilitetspodden
Längd: 30 – 50 minuter/ avsnitt
Lansering: Den 4 januari 2021 med nytt avsnitt första måndagen varje månad.
Kontakt: mobilitetspodden@iusinnovation.se
Produceras av: IUS innovation