Fastighetsbranschen är en framtidsbransch men ett okänt område för många unga. Samtidigt har branschen ett växande behov av att attrahera bra arbetskraft. Därför startade Framtidenkoncernen i Göteborg, Framtidens Fastighetslabb. 

Vi vill bidra till ökad kunskap om branschen inför gymnasieval och framtida yrkesval. Framtidens Fastighetslabb ska synliggöra allmännyttans roll och arbete med hållbar samhällsutveckling, säger initiativtagarna Maria Hultgren och Magdalena Dawidson, båda HR-specialister inom koncernen.

Framtidens Fastighetslabb är något utöver det vanliga och består av tre delar, en plats för studiebesök, pedagogiskt skolmaterial och en spelapplikation. Som ett komplement till dessa lanseras också en spelapp där alla kan testa sina färdigheter som VD för ett fastighetsbolag. Spelet släpps i mars och kan då laddas ner gratis till mobil och läsplattor. Läs gärna Bostadsbolagets pressmeddelande i sin helhet här.

Vi på IUS är riktigt stolta över förtroendet för utvecklandet av spelet “Fastighetslabb” och ser med glädje fram emot mars när spelet äntligen ska släppas!

Tänk dig att du är VD på ett bostadsföretag, den högsta chefen, som ska få företaget att växa och alla dina hyresgäster nöjda. Hur gör du? Vad gör du?  I spelet “Fastighetslabb” tar spelaren sig an rollen som just VD i ett bostadsföretag och med hjälp av rekryterad personal och sitt egna sinne för affärer får hen företaget att blomstra.

Spelaren förvärvar fastigheter, hanterar personal, delegerar arbete, samlar in hyra och uppgraderar fastigheterna för att få nöjdare hyresgäster och på sikt tjäna mer pengar. Kundnöjdhet är en central faktor i spelet, då den avgör hur lönsamt företaget är. Om hyresgästerna tycker att deras bostadssituation missköts så flyttar de och som en konsekvens minskar intäkterna.