Nu var vi igång. Idag, måndag samlas femton barn från göteborgstrakten för att under denna fartfyllda vecka lära sig att programmera sina egna spel. Det blir en spännande vecka med roliga aktiviteter både i datorsalen och utanför den, allt inuti Universeums fina lokaler. 

Under förmiddagarna sitter eleverna och lär sig grunderna i programmering och i slutet på veckan gör de sina egna spel helt från grunden.

Det är så häftigt att se hur snabbt dom lär sig! Redan idag har vi lyckats plöja igenom jättemånga övningar. Dom är så duktiga! Säger Elin Wadström, projektledare och kursledare för Zcooly Hack.

Zcooly Hack är också verksamma ute i skolor, just nu i Örgryte/Härlanda, där Zcooly Hack finns på plats under tio veckor för att lära både elever och pedagoger programmeringens grunder. Och Elin säger vidare;

Vi tror att de flesta av framtidens yrken kommer att involvera programmering till en hög grad och vi vill därför ge barnen ett försprång och en förståelse för hur programmering är uppbyggt och ser ut. Detta gör vi med hjälp av spelets kraft eftersom att de allra flesta barn idag kan relatera till spel då de själva spelar och är intresserade av spel.